Over ons

De Organisatie

Ons product is biologisch en vers fruit, dat met respect voor het milieu wordt aangeleverd door onze betrouwbare leverancier: Versman Organic.

Het fruit verbeterd de gezondheid van werknemers en zorgen voor een verhoogde productiviteit en motivatie. Werknemers krijgen door OrganoBike ook de kans om vaker informeel te praten met hun collega’s en met mensen van buiten de organisatie.

OrganoBike levert haar fruit via onze E-bike, zo dragen wij bij aan een groener Rotterdam. Onze bezorgers zijn internationale studenten. Door het kopen van ons product draagt uw bedrijf een steentje bij aan zowel een internationale groep studenten als het milieu.

Het Team

Ons team bestaat uit studenten en bezorgers. Romy, Sabine, Anna en Nikolaos zijn op dit moment vanuit Enactus Erasmus Universiteit Rotterdam bezig om OrganoBike verder op te bouwen. Het fruit wordt bezorgd door internationale studenten, die elke dinsdag ochtend langsgaan bij de bedrijven die het fruit hebben besteld. OrganoBike heeft dus zijn bestaansrecht te danken aan het feit dat bedrijven graag op een gezonde manier bij willen dragen aan de maatschappij en het milieu.

 

Onze Leverancier: Versman Organic

De leverancier van OrganoBike is Versman Organic. Het bedrijf bestaat al 10 jaar. Versman Organic verkoopt het biologische fruit elke dinsdag op het Eendrachtsplein in Rotterdam. Om u wat meer informatie te geven over onze leverancier volgt hier een klein interview met Ilse van Versman Organic.

Waarom biologisch fruit?

“Biologische productie is om verschillende redenen belangrijk. Ten eerste zorgt een biologische productie voor een goed milieu. De fruitteelt vindt plaats zonder enig gebruik van pesticiden. Dit zorgt ervoor dat de impact van onze fruitconsumptie vermindert. Daarnaast smaakt biologisch fruit veel lekkerder, omdat er geen mest wordt gebruikt. Ook is het lekkerder, omdat de planten van het fruit meer tijd krijgt om op een natuurlijke manier te groeien.”

Waar komt het fruit vandaan?

“Wij halen tweemaal per week het fruit op bij Nederlandse biologische boeren. Dus het fruit dat OrganoBike bezorgd komt rechtstreeks van de boerderijen. We hebben goede zakelijke relaties met de boeren. Op die manier kunnen we het kwaliteit van ons fruit waarborgen. Sinds kort maken we ook ons eigen biologische producten. We produceren vooral speciale producten die nog niet zo bekend zijn bij onze klanten.”

Waarom werken jullie samen met OrganoBike?

“We besloten om samen te werken met OrganoBike om twee verschillende redenen. Ten eerste wilden we ervoor zorgen dat meer mensen via hun werkgevers de fantastische smaak van biologisch fruit leren kennen. Ten tweede wilden we graag het sociale aspect van OrganoBike ondersteunen. We kunnen nu namelijk mensen helpen die een afstand tot de arbeidsmarkt hebben.”